554f2db102a80b613650891c62923f9b

In de winter naar buiten? Sommige mensen moeten er niet aan denken om in het donker of in de kou naar buiten te gaan. Zelf vind ik het juist heerlijk om nu buiten te zijn. Ja het is soms koud en ja ik moet soms ook mijn motivatie even zoeken. Maar als we deze dingen even omdraaien is het juist een heel goed idee om naar buiten te gaan. We pakken minder zonlicht mee in de herfst en in de winter.

Daarom is het juist belangrijk om naar buiten te gaan! Niet alleen omdat frisse buitenlucht goed voor je is maar ook voor de aanmaak van vitamine D. Sleep jezelf de deur uit, zelfs als je geen zin hebt.

Wanneer je naar buiten gaat heb je natuurlijk daglicht, natuurlijke rust, frisse buitenlucht en ben je lekker in beweging. Ik geef je nog 7 redenen mee om lekker naar buiten te gaan.

7 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN!

# 1 Het is heerlijk om te gaan sporten
Op donkere dagen heb je vaak minder energie en een lusteloos gevoel. Probeer je echter tegen deze gevoelens in te zetten en verwissel de bank en een ongezonde snelle maaltijd voor een work-out en een voedzaam bord eten en je krijgt er veel voor terug.
Doe genoeg kleren aan, muts op en gaan! 

Ga bijvoorbeeld: hardlopen, fietsen of bootcamp etc. doe iets wat je leuk vind!

pexels-photo-221210

Geen sporter? maak een wandeling en stap een half uur stevig door. Maak een wandeling in het bos, bezoek eens een onbekende stad en ga daar lekker wandelen of ga naar een kerstmarkt die buiten is.

#2  Ga naar buiten voor je dagelijkse Vitamine D
Veel mensen komen te weinig buiten en dit kan vooral in de winterperiode voor problemen zorgen. Probeer iedere dag tenminste een halfuur buiten te komen en zoek dan vooral de momenten op wanneer het zonnetje schijnt. Dit kan in Nederland nog best lastig zijn. In de herfst en winter komen er vaak dagen voorbij dat het buiten grijs en bewolkt is. Het is dan heel moeilijk om voldoende vitamine D aan te maken. Probeer ook op deze dagen naar buiten te gaan en het kleine beetje zonlicht te pakken.
Vitamine D halen we voornamelijk uit de zon. Het is een vitamine die het lichaam zelf kan aanmaken, zolang we maar voldoende buiten komen. Verder zit het ook in onder anderen vette vis, zoals zalm of makreel. Vitamine D hebben we nodig voor aan versterken van onze botten, maar is ook heel belangrijk voor bijvoorbeeld ons humeur.

#3 Ga naar buiten voor Inspiratie 
Wanneer ik naar buiten ga voor een rondje hardlopen kom ik op de meeste ideeën.
Er ontstaat ruimte in mijn hoofd, heerlijk vind ik dat! Dus zit je hoofd vol kan, zit je ergens mee of kun je geen keuzes maken? Ga naar buiten en je komt thuis met een zak vol inspiratie en je zult productiever zijn. Begin met hardlopen, fietsen of loop een blokje om.

#4 Het kan wanneer jij wilt
Je kan gaan wanneer je wilt en je zit nergens aan vast. Top toch?
Regent het? Kijk je wanneer het droog wordt. Het kost helemaal niets alleen wat tijd. Heb je weinig tijd om te sporten? Zorg dat je wel je dagelijkse beweging haalt. Wandel tijdens je lunch pauze of loop nog een extra rondje na het avond eten. Afgesproken met een vriend/vriendin om lekker warme chocolademelk met slagroom te drinken? Maak eerst een flinke wandeling en ga dan pas op je billen zitten.

9d41ef161eec8f1f665fee8014af25d1

#5 Stress niveau zal dalen
Sinterklaas is net voorbij en binnenkort krijgen we weer de feestdagen. Een leuke tijd vind ik zelf maar veroorzaakt ook stiekem wat stress.  Zorg dus voor genoeg ontspanning en ga lekker naar buiten en geniet van de natuur. Wanneer je veel buiten bent zal je stress niveau dalen. Door de ontspanning zal je humeur verbeteren en zal je nachtrust ook beter worden.

#6 Meer zuurstof in de lucht
Als ik ga hardlopen train ik graag op een regenachtige dag, want dan zit er meer zuurstof in de lucht. Ook bij lage temperaturen is sporten vaak prettiger. Dat is niet alleen maar omdat je iets minder snel rood aangelopen bent, maar je krijgt ook meer zuurstof binnen per ademhaling. Doe wel een goede warming up, zodat je lichaam goed voorbereid is op inspanning en je minder kans loopt op blessures.

pexels-photo-663437

#7 Buiten sporten beter voor je weerstand
Hoe fitter je bent, des te kleiner de kans op een griepje of verkoudheid. Blijf dus in beweging! Bij voorkeur een half uur tot uur per dag. Buiten sporten in de winter lijkt je weerstand zelfs nog een extra duwtje in de rug te geven. Let er wel op dat je niet te hard traint, zeker bij verkoudheid of griep, dat kan namelijk het tegenovergestelde effect hebben.

Hoop dat ik jullie meer motivatie heb gegeven om lekker naar buiten te gaan.
Het sneeuwt nu terwijl ik dit schrijf dus ga zo eens kijken of het er nog ligt.
Stiekem hoop ik op een witte kerst en jullie?

bed171682074759b9ad854c38bca6e40

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.